Blog van de directeur

De school wordt groter

De school wordt groter, tenminste, we krijgen meer leerlingen, dus het leerlingenaantal groeit! Helaas groeit het gebouw niet als vanzelfsprekend mee en lijkt met de groei van leerlingen het gebouw zelfs kleiner te worden. De laatste twee jaar hebben we geïnvesteerd in meubilair, nieuwe stoelen en tafels in de aula en volledig nieuwe mediatheek. Daarnaast hebben we op meerdere plekken in het gebouw extra tafels en stoelen weggezet, zodat we op veel plekken kunnen leren en pauzeren. We zijn blij met deze investering, maar dat blijkt niet genoeg te zijn. Maar wat dan....

We hebben besloten om creatief te gaan zoeken naar mogelijkheden in het gebouw. Extra aanbouwen kan en mag voorlopig niet, dus moeten we in het gebouw uit gaan breiden. Een hele uitdaging dus, want ik wilde niet dat we lokalen kleiner zouden gaan maken. Uiteindelijk hebben we een oplossing gevonden!

Zowel meneer Janssen, onze afdelingsleider van de bovenbouw, en ik gaan ons kantoor verlaten. Na een flinke verbouwing en sloop worden de twee kantoren samengevoegd tot één mooi nieuw lokaal. Daarnaast gaat ook de kluisjesruimte bij de ingang weg. Ook daar wordt een prachtig nieuw lokaal gebouwd. Onze kluisjes met de mooie afbeeldingen zullen op de benedenverdieping in de gangen worden gezet.

Tja, dan kwamen we wel gelijk weer een verblijfsruimte te kort, want nu pauzeren veel leerlingen ook in de kluisjesruimte. Om extra pauzeruimte te maken is nog niet zo makkelijk, maar ook daar vonden we op advies van leerlingen van de leerlingenraad een oplossing. We zijn bezig met het realiseren van een mooie overkapping op ons schoolplein, waarmee we met warm weer in de schaduw en met nat weer droog buiten kunnen verblijven. Het schoolplein wordt van nieuwe vuilnisbakken voorzien en we gaan kijken hoe we meer kleur en sfeer op het plein kunnen krijgen.

Al met al komt het wel goed met de groei van de school en de leerlingenaantallen!

Tot slot, meneer Janssen en ik komen op de gang te zitten met uitkijk over de aula. Als het goed is, krijgen we daar nog een paar muren, zodat ook de schoolleiding een werkplekje heeft. En wanneer? De lokalen en de kantoren zouden er voor de zomervakantie al moeten staan!

Ik kijk nu al uit naar meer ruimte in het gebouw en sfeer op het plein.

Micha Wijngaards, locatiedirecteur Mencia Sandrode